Support

Wat voor een internetverbinding heeft een Flexscreen player nodig

Voor het functioneren van Flexscreen is een internetverbinding vereist.

Het is doorgaans niet nodig om aanpassingen aan een firewall in het netwerk te maken. Alle communicatie wordt geinitieerd vanuit de Flexscreen player.

Op de player staat Flexdock software geïnstalleerd. Deze software zorgt ervoor dat de presentatie up-to-date blijft (o.a. synchronisatie).
Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de volgende netwerkpoorten en protocollen:

Protocol Port
HTTP & BITS 80
HTTPS & VNC 443

Daarnaast is het belangrijk dat Flexdock verbinding kan maken met het domein flexscreen.nl en alle subdomeinen (flexdock.flexscreen.nl, script.flexscreen.nl enz.)

Ook dynamische slides (weer, verkeer, nieuws enz.) worden opgehaald via het flexscreen.nl domein.

De Flexscreen player kan worden geconfigureerd om te werken via een proxy.
Om gebruik te kunnen maken van Flexdock is geen vast IP-adres vereist. Deze is wel in te stellen indien gewenst.

Overzicht van de servers met IP-adres waar de Flexscreen software gebruik van maakt.

Hostname IP-adres Functie Port Protocol
flexdock.flexscreen.nl 194.150.209.163 Update van de software 80 BITS
HTTP
login.flexscreen.nl 194.150.209.163 Synchroniseren van de presentatie 80 BITS
HTTP
script.flexscreen.nl 194.150.209.163 Ophalen van dynamische content, RSS feeds, weerberichten, nieuws 80 BITS
HTTP
vnc.flexscreen.nl 194.150.209.168 Remote beheer 443 VNC
push.flexscreen.nl 194.150.209.172 Remote beheer + directsync 80 HTTP