Communicatie op de werkvloer verbeteren met Narrowcasting

Communicatie op de werkvloer verbeteren met Narrowcasting

Open communicatie op de werkvloer

Open communicatie op de werkvloer is essentieel voor het succes van elk bedrijf. In de digitaal gedreven wereld van vandaag is de meest actieve en boeiende manier van communiceren vaak via technologie. Veel bedrijven vertrouwen op e-mail en online chatservers  (bijvoorbeeld Teams, WhatsApp, Slack) voor interacties met werknemers. Maar dit is niet in ieder bedrijf zomaar van toepassing. Denk hierbij aan bijvoorbeeld magazijnen.

Er zijn ook andere vormen van technologie die dan van pas kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan narrowcasting. Er zijn verschillende manieren waarop Narrowcasting ook de betrokkenheid op de werkplek kan vergroten.

 

Narrowcasting kan informatieoverdracht en communicatie op de werkvloer vereenvoudigen

Narrowcasting kan een goede optie zijn om dringende informatie te delen met uw personeel. Als leidinggevende kan het moeilijk zijn om bij te houden wie al op de hoogte is van belangrijk nieuws en wie niet. Gelukkig kan narrowcasting belangrijke informatie erg toegankelijk maken voor iedereen op verschillende soorten werkplekken.

 

Narrowcasting kan de naleving van regels op de werkplek versterken

Naast het gebruik van narrowcasting op uw werkplek om nieuws en aankondigingen met personeel te delen, kunnen bedrijven narrowcasting technologie ook gebruiken om de verwachtingen van het bedrijf te versterken. Werknemers weten wat er elke dag van hen wordt verwacht wanneer via narrowcasting bijvoorbeeld bedrijfsdoelen en -waarden worden opgesomd. Belangrijk is dan wel dat deze digitale borden duidelijk aanwezig zijn in bijvoorbeeld uw bedrijfsruimte, kantoor, kantine of magazijn,

Met narrowcasting kan personeel bewust worden gemaakt van veiligheidsprocedures op de werkplek. Veiligheidsmaatregelen in geval van calamiteiten kunnen bijvoorbeeld op het scherm worden getoond. Door het verstrekken van informatie over het omgaan met verwondingen, allergische reacties of andere medische noodgevallen zijn werknemers beter voorbereid om op een veilige, georganiseerde manier met onvoorziene incidenten om te gaan. Het is raadzaam dat deze informatie op een gecentraliseerde locatie op de werkplek beschikbaar is.

 

Narrowcasting kan discussies stimuleren en samenwerkingsmogelijkheden creëren

Als uw werkplek narrowcasting bevat die regelmatig nieuwe informatie deelt, kan dit leiden tot gesprekken tussen medewerkers en afdelingen.

Wanneer er problemen optreden die moeten worden opgelost of bedrijfsdoelen die moeten worden uitgevoerd, kan het delen van die informatie via narrowcasting kansen creëren voor werknemers om samen te werken en creatieve oplossingen te bedenken. Samenwerking op de werkplek kan de productiviteit van bedrijven in het algemeen verhogen, daarom is het verstandig maatregelen te nemen om samenwerkingsinitiatieven te bevorderen waar mogelijk. Als narrowcasting een vaste waarde heeft op de werkplek raken werknemers meer betrokken.

 

Waar wil jij narrowcasting voor inzetten? Neem contact met ons op!

Neem contact op

    Vergeet niet je naam in te vullen.

    Vergeet niet je e-mail in te vullen.

    Vergeet niet het aantal beeldschermen in te vullen.

    Vergeet niet je onderwerp in te vullen.

    Vergeet niet je bericht in te vullen.