Narrowcasting in het onderwijs

Narrowcasting in het onderwijs

In een tijd waarin technologie een onderdeel van het dagelijks leven is geworden, evolueert ook de wijze waarop onderwijsinstellingen communiceren en informatie delen met hun studenten, docenten en medewerkers. Narrowcasting in het onderwijs heeft zijn weg gevonden naar het onderwijslandschap. Het wordt steeds meer erkend als een waardevolle tool voor het verbeteren van de communicatie en betrokkenheid binnen onderwijsinstellingen.

Toepassingen van narrowcasting in het onderwijs

Interne Communicatie:

Narrowcasting in het onderwijs is een efficiënte manier om belangrijke informatie te communiceren naar studenten, docenten en medewerkers. Dit kan gaan om roosterwijzigingen, aankomende evenementen, deadlines voor inschrijvingen, mededelingen van het bestuur en meer.  Door deze informatie op digitale schermen te tonen op strategische locaties kunnen alle betrokkenen snel en gemakkelijk op de hoogte blijven. Denk hierbij aan de volgende locaties: gangen, kantines en gemeenschappelijke ruimtes. De software van Flexscreen middels een koppeling met zermelo roosterwijzigingen tonen op digitale schermen in de gangen.

Promotie van Activiteiten en Evenementen:

Het promoten van activiteiten en evenementen binnen de onderwijsinstelling kan vaak een uitdaging zijn. Narrowcasting biedt een effectief platform om aankomende evenementen, workshops, lezingen, sportwedstrijden en andere activiteiten te promoten onder studenten en medewerkers. Door afbeeldingen, video’s en relevante informatie te tonen, kunnen onderwijsinstellingen de betrokkenheid vergroten en de opkomst bij deze evenementen verhogen.

Voordelen van Narrowcasting in het Onderwijs

 • Verhoogde Betrokkenheid: Door relevante informatie en promoties te tonen, kunnen onderwijsinstellingen de betrokkenheid van studenten en medewerkers vergroten en een positieve leeromgeving creëren.
 • Kostenbesparend: Narrowcasting vermindert de behoefte aan gedrukte materialen en traditionele advertenties, daarom kan dit leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn.
 • Flexibiliteit en Aanpasbaarheid: Content kan eenvoudig worden aangepast en geüpdatet, waardoor onderwijsinstellingen flexibel kunnen inspelen op veranderende behoeften en situaties.

Flexscreen Narrowcasting biedt onderwijsinstellingen dus een krachtig communicatieplatform waarmee ze dus effectief kunnen communiceren met hun studenten, docenten en medewerkers. Door relevante informatie en promoties op een gerichte en boeiende manier te presenteren, kan narrowcasting de betrokkenheid vergroten, de communicatie verbeteren en de algehele leerervaring verrijken binnen onderwijsinstellingen. Narrowcasting zal naar verwachting een nog prominentere rol gaan spelen in het onderwijslandschap. Het draagt dus bij aan het creëren van een dynamische en stimulerende leeromgeving voor alle betrokkenen.

Wil je meer weten over de het tonen van roosterwijzigingen binnen Narrowcasting? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

  Vergeet niet je naam in te vullen.

  Vergeet niet je e-mail in te vullen.

  Vergeet niet het aantal beeldschermen in te vullen.

  Vergeet niet je onderwerp in te vullen.

  Vergeet niet je bericht in te vullen.